Zandcement dekvloer is een ondervloer, die zorgt voor een vlakke afwerking en een hechtende dekvloer op beton. Daarnaast is zandcement dekvloer geschikt als hechtende dekvloer op vocht afsluitende lagen en dekvloer met vloerverwarming of een dekvloer in serre uitbouw. Deze ondervloer is vooral interessant voor kleine oppervlakten voor particuliere- en zakelijke doeleinden.

Zandcementvloer

Een zandcement dekvloer wordt aangebracht wanneer de constructie draagvloer niet vlak genoeg is om een afwerkvloer aan te brengen. Dit is meestal het geval. Een zandcementvloer heeft geen dragende functie en is bedoeld om een bepaald peil te realiseren. Voordat de zandcementspecie wordt aangebracht dient de ondervloer goed schoon geveegd te worden en vet en vuil dienen grondig te worden verwijderd. Wij kunnen alle werkzaamheden voor u daarbij uit handen nemen. Een alternatief voor een zandcement vloer is de anhydriet gietvloer.

 

Verschil zandcementvloer en anhydriet gietvloer

  • Een zandcementvloer leggen kan op afschot, terwijl een anhydriet gietvloer altijd min of meer waterpas is. Dat maakt het realiseren van een goede vlakke zandcementvloer vakmanschap.
  • Een zandcementvloer is goed bestand tegen water, een anhydriet gietvloer daarentegen niet.
  • Een traditionele zand cement vloer krimpt aanzienlijk tijdens het uitharden, een anhydriet gietvloer krimpt nauwelijks.
  • Een zand cement vloer heeft zonder hulpstoffen een lagere buigtreksterkte dan een anhydriet gietvloer.

 

Zandcement vloer systeemvoordelen

Met onze zandcement vloeren zorgen we voor een vlakke afwerking van uw ondervloer en een bestendigheid tegen diverse druksterktes.

 

Advies of zandcement dekvloer prijs

Om een goede prijs af te geven voor het leveren en aanbrengen van een zand cement vloer is het voor ons belangrijk om te weten om hoeveel vloeroppervlakte (het aantal m2) het gaat. Om een reële prijs af te geven hebben wij zoveel mogelijk informatie van uw nodig. Wij komen ook langs om te voorkomen dat u achteraf voor verassingen komt te staan.

Meer informatie of een richtprijs van een zandcement vloer? Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Gerealiseerde projecten